Kun Je Op Glasweefselbehang Tegelen?

Het aanbrengen van tegels kan een effectieve manier zijn om je muur te beschermen tegen vocht en om een stijlvolle en duurzame afwerking te creëren. Maar wat als je al glasweefselbehang op je muur hebt? Kun je op glasweefselbehang tegelen? In deze blog bespreken we deze vraag en bekijken we de belangrijkste overwegingen.

Kan Je Op Glasweefselbehang Tegelen?

Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om tegels op glasweefselbehang te plaatsen. Glasweefselbehang biedt een stevige en stabiele ondergrond voor tegels, waardoor het een geschikte basis vormt voor tegelwerk. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

  1. Ondergrondvoorbereiding: Voordat je begint met het tegelen op glasweefselbehang, is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat het behang stevig vastzit en dat er geen losse delen zijn. Indien nodig, repareer eventuele beschadigingen en vul gaten op voordat je begint met het tegelwerk.
  2. Primer: Hoewel glasweefselbehang van nature een goede hechting biedt, kan het toch nuttig zijn om een primer aan te brengen voordat je gaat tegelen. Een geschikte primer kan de hechting verbeteren en ervoor zorgen dat de tegellijm goed blijft zitten.
  3. Geschikte Tegellijm: Kies een tegellijm die geschikt is voor de ondergrond en het type tegels dat je gaat gebruiken. Zorg ervoor dat de tegellijm geschikt is voor gebruik op glasweefselbehang en volg de instructies van de fabrikant voor het aanbrengen ervan.
  4. Juiste Tegelmaat: Houd bij het kiezen van tegels rekening met de dikte en het gewicht ervan. Zware en dikke tegels kunnen meer druk uitoefenen op de ondergrond, dus kies tegels die geschikt zijn voor gebruik op wanden en die niet te zwaar zijn voor het glasweefselbehang.

Hoe Tegels Op Glasweefselbehang Te Plaatsen?

Het proces van het tegelen op glasweefselbehang is vergelijkbaar met het tegelen op andere ondergronden, maar met enkele extra overwegingen:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het glasweefselbehang schoon, droog en vrij is van stof en vuil voordat je begint met tegelen. Breng indien nodig een primer aan en laat deze volledig drogen voordat je verder gaat.
  2. Tegellijm Aanbrengen: Breng de tegellijm gelijkmatig aan op de muur met behulp van een getande lijmkam. Werk in kleine secties en druk de tegels stevig aan om een goede hechting te verzekeren.
  3. Tegels Plaatsen: Plaats de tegels op de muur in de gewenste patroon en volgorde. Gebruik tegelkruisjes om gelijkmatige voegen te creëren en zorg ervoor dat de tegels waterpas zijn.
  4. Voegen Vullen: Nadat de tegellijm is uitgehard, vul de voegen tussen de tegels met voegmiddel en strijk overtollig voegmiddel weg met een voegrubber.
  5. Afdichting: Breng indien nodig een waterdichte afdichting aan rondom de tegels, vooral in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Conclusie

Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om tegels op glasweefselbehang te plaatsen, mits de juiste voorbereiding en tegelmaterialen worden gebruikt. Met de juiste aanpak en technieken kun je een duurzame en stijlvolle afwerking creëren die past bij jouw interieur.

Scroll naar boven